Katalónia fővárosa tökéletes választás egy őszi vagy téli városlátogatáshoz! Itt lehetetlen unatkozni, hiszen egész évben vidám hangulat uralkodik. Barcelona ideális úti cél azok számára is, akik a legjobb üdülős fotókat szeretnék elkészíteni sok különböző helyen, amelyek a valóságban is ugyanolyan szépek, mint az Instán!

Barcelona enyhe telei, mesés építészete, ínycsiklandó konyhai kultúrája, olcsó repülőjegyei és természetesen gyönyörű környezete a fotósok paradicsomává teszik. Szóval, hova menjünk először? Íme, Barcelona top 5 legjobb Instagram-helyszíne.

© iStock
Bunkers del Carmel © iStock

Bunkers del Carmel

257 méteres tengerszint feletti magasságban, a Horta-Guinardó kerületben található Barcelona leginstagramosabb helye. A Turó de la Rovira-hegyet egészen a közelmúltig csak a helyi lakosok ismerték, de amióta feltűnt a Tengo Ganas de Tí című spanyol filmben, méltán vált Barcelona egyik legfotogénebb helyeként ismertté. A Bunkers del Carmel, ahogyan ismerik, igazán látványos, 360 fokos panorámát kínál a városra. Innen látható a Sagrada Família, a Montjuic és a gótikus negyed, ahonnan kilátás nyílik a tengerre és a várost körülvevő dombokra. Ezeket legjobb naplementekor és napkeltekor megnézni, bár ezek az időszakok vonzzák a legtöbb embert. Ma már a bunkerekben nincs légelhárító ágyú, ehelyett szinte minden éjszaka szól a helyi zenészek gitár- és dobzenéje, a bulik pedig néha hajnalig tartanak!

© iStock
Bunkers del Carmel © iStock

La Boqueria

Ha színekről, textúrákról és formákról van szó, amelyek megszédítik, elsőként csak a La Boqueria jöhet szóba a Ramblán! Bár ennek a helynek a története a 13. századra nyúlik vissza, Európa egyik legrégebbi és leghíresebb bazárja a mai napig nyüzsög az élettől. A rengeteg gyümölccsel, fűszerekkel, zöldségekkel, sajttal, hússal, hallal és tenger gyümölcseivel megrakott kézműves bódék csodálatosan néznek ki képeken. Eközben az eredeti, 1840-es piac helyén épült épület újonnan felújított öntöttvasszerkezete is remekül néz ki.

A La Boqueria egy autentikus piac, amelyet még mindig naponta látogatnak a katalán főváros lakói. Menjen ide reggel, és nézze meg Barcelona nagymamáit, amint a legjobb termékeket vásárolják – ez ideális lehetőség nagyszerű riportfotók készítésére. A bódék bonyolult elrendezése a szemnek, míg a piac különféle tapasbárjaiból származó finomságok az ízlelőbimbóknak jelentenek csemegét. Használja ki az alkalmat, és vásároljon egy piknikebédet, amelyet a következő Instagram-helyünkön fogyaszthat el…

© iStock
La Boqueria © iStock

Parc del Laberint d’Horta

A Parc del Laberint d’Horta! Lehet, hogy ez a következő megálló nem éppen titok, de minden bizonnyal Barcelona egyik kevésbé ismert parkja. Egy csodálatosan békés menedék a Rambla és a Sagrada Família tömegétől távol, ez a város legrégebbi, ma is zöldellő kertje. Itt, ezen az elvarázsolt helyen talál egy nagy labirintust a két méter magasan tornyosuló faragott cipruscserjék között, valamint szőlőültetvények között eldugott zugokat. Szökőkutak, pihentető padok bájos kilátással és egyenletesen nyírt pázsit, amelyek tökéletesek a piknikhez.

A Parc del Laberint d’Horta eredetileg olasz stílusú neoklasszikus kert, ma klasszikusan romantikus kert. Azt mondják, hogy ha belép a labirintusba, megszabadulhat minden kétségtől és gondtól, ami nyugtalanítja, mivel minden út hipotézisekből, elméletekből és kérdésekből áll. Llupià márki, Poaland Alfarràs egykori birtokának helyén található, aki az olasz Domenico Baguttit bízta meg a kert megtervezésével. A labirintust leginkább napközben érdemes meglátogatni.

© iStock
Parc del Laberint d’Horta © iStock

Käthe Wohlfahrt

Szeretné egész évben átélni a karácsonyt? A történelmi gótikus negyed szívében, a Ramblától mindössze néhány perc sétára található a Käthe Wohlfahrt, egy karácsonyi témájú bolt, amely egész évben működik. Ebben a történelmi bérházban bújik meg a Pueblo de Navidad, egy karácsonyi falu, ahol több ezer karácsonyi dísz, édesség és apró ajándék található. Itt mindenki valóra válthatja ünnepi álmait, és elkészítheti tökéletes karácsonyi képeslapfotóit! A barcelonai üzlet központi eleme egy 4,5 méter magas karácsonyfa, melynek csúcsa a mennyezetig ér. Pihenjen a jól bejáratott barcelonai városnéző útvonalon, és irány az egész évben nyitva tartó karácsonyi paradicsom.

© iStock
Christmas decoration © iStock

Plaça Reial

Annyira szép tér, hogy a katalánok mindig is királyinak nevezték, a Plaça Reial elegáns, egzotikus és vendégszerető a nagy mérete ellenére. Ez a kötelező barcelonai látnivaló mindig zsúfolt, és valóban olyan hely, amely soha nem alszik. A tér nem csupán egy turisztikai célpont, hanem a városlakók is szeretik, akiket különleges vonzalom köt ehhez az ikonikus helyhez.

© iStock
Plaça Reial © iStock

A Plaça Reial szökőkútja, pálmafái és lámpásai elragadóak, és együttesen rendkívül fotogénné teszik. Itt található két dekoratív utcai lámpa, amelyek Gaudi munkái közül az elsők voltak, amelyeket a város megrendelt. A híres művészhez kapcsolódó egyéb helyek közé tartozik a La Sagrada Família, amely még építés alatt áll; a Casa Batlló, a színes Parc Güell és a Casa Mila. De alaposan nézzen körül, mert ennek az ikonikus katalán művésznek a keze nyoma szinte mindenhol megtalálható Barcelonában.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?