Néhány nap elég ahhoz, hogy felfedezzen egy új múzeumot, gondolázzon, megkóstoljon egy pastizzi, vagy megcsodálja a magyar parlamentet. Arra is elég idő, hogy kitisztítsa a gondolatait. Mielőtt eldöntené, hova menjen, nézze meg 7 európai úti célt tartalmazó rangsorunkat.

Hogyan szervezzünk megfizethető városlátogatást?

A legjobb módja annak, hogy olcsó városlátogatásokat foglaljon? Az eSky ajánlataink – repülőjegyek szállással, elérhetők a Városlátogatások fül alatt. Ez a fajta foglalás számos előnnyel jár: először is időt takarít meg, mivel minden egy helyen elérhető, jelentősen könnyítve ezzel az utazástervezés terheit. Másodszor, biztos lehet benne, hogy a repülés és a szállás dátuma tökéletesen megegyezik. Végül a repülőjegy és a szállás együttes lefoglalásával jelentős összeget takarít meg, összehasonlítva ezen elemek külön lefoglalásával.

A hagyományokkal szembemenő Barcelona

Festői sikátor Barcelonában © iStock
Festői sikátor Barcelonában © iStock

Barcelona, Katalónia fővárosa a váratlan kombinációk városa. Itt hihetetlen épületeket láthat, amelyeket Gaudí tervezett. Megnézhet egy FC Barcelona meccset a Camp Nouban, vagy ellátogathat a Barri Gothic gótikus negyedbe, ahol a híres Els Quatre Gats kávézó található, amelyet Gaudí és Picasso is gyakran látogatott.

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

A szórakoztató Párizs

Pár a párizsi körhintán © iStock
Pár a párizsi körhintán © iStock

Párizs, a fények városa, a divat fővárosa és a Disney királysága. Ha szórakozásra vágyik, fontoljon meg egy estét a Moulin Rouge-ban, ahol minden este táncbemutatókat és kabarékat tartanak. Nagyszerű szórakozást kínál Disneyland, az egyetlen Walt Disney vidámpark Európában. Váltsa valóra álmait!

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

A romantikus Velence

Gyönyörű utcácska és csatornára néző kilátás Velencében © iStock
Gyönyörű utcácska és csatornára néző kilátás Velencében © iStock

Romantikus kiruccanás kettesben? Velence tökéletes választás! A pároknak érdemes egy gondolás utazást tenniük a velencei csatornákon. Már a velencei séták is hihetetlenül romantikusak lehetnek. Például a Sóhajok hídját keresve vagy a Riva dei Sette Martiri sétány végéig sétálva.

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

A sajátos atmoszférájú Budapest

Nő egy téren Budapesten © iStock
Nő egy téren Budapesten © iStock

Budapest lenyűgöző a hangulatával, építészetével és festői környezetével a Duna két partján. Itt olyan monumentális épületeket talál, mint a híres Parlament épülete, és híres fürdőket (köztük a Gellért fürdőt és a Széchenyi Gyógyfürdőt), ahol egy hosszú városnéző nap után megpihenhet. Emellett az aromás magyaros ételek tökéletesek az őszi estékre.

A titokzatos Málta

Málta
Málta ©iStock

Málta meglepi a sokszínűségével. Egyik nap a Szent János barokk templomot és Caravaggio műveit csodálhatja meg (Vallettában, az UNESCO Világörökség részeként), másnap pedig Hagar Qim és Mnajdra őskori templomait fedezheti fel, amelyek idősebbek, mint a Stonehenge! De a pihentető nyaralást kedvelőknek is van mit keresniük, hiszen Málta kristálytiszta vizekkel büszkélkedhet. Ideális úti cél egy városlátogatáshoz.

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

A színes Lisszabon

Lisszabon
Lisszabon © iStock

Ha felfedező lélekkel rendelkezik, Lisszabon a festői utcáival és a történelmi épületeivel, mint a Belém-torony vagy a Jeronimos-kolostor, egy spontán utazás álomcélpontja lesz. Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a városon keresztül kanyargó híres villamosokat sem. Lisszabon mindennapi életének változatos színeit ezekről a villamosokról figyelni még érdekesebb élményt nyújt.

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

A művészi Athén

Athén
Athén ©iStock

Athén egész Európa egyik legfontosabb kulturális központja. Híres múzeumai természetesen látogathatók, de nem kell ezekbe bemennie, hogy elmerüljön a művészetben. Egy egyszerű sétával megcsodálhatja a lenyűgöző romokat, szobrokat és a modern utcai művészetet. Ugyanakkor ez az egyik legolcsóbb hely egy rövid európai kiruccanásra, számos látnivalóval – nem csak a művészetkedvelők számára.

Nézze meg a repülőjegy- és szállásajánlatokat

FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?