Teddy mackók, virágok, csokoládé – minden megvolt. Idén lepje meg másik felét egy közös kirándulással. Azt mondják, a szerelem arról szól, hogy együtt nézzünk egy irányba. Szóval most Valentin-napon tervezzen egy utat… De hova?

Mijas – Lovas kocsik, amilyeneket még sosem látott

A fehér házak között szamártaxi-állomások találhatók. A Costa del Sol lakói már az 1960-as években felfigyeltek a turisták szamarak iránti érdeklődésére. Ebből gyorsan kialakult egy vállalkozás, amely ma Burro Taxi néven ismert. A Valentin-napi kirándulás során szamártaxival gurulhat a város utcáin lovas kocsival.

Burro taxi, Mijas © shutterstock
Burro taxi, Mijas © shutterstock

Miközben kocsikázik vagy sétál, virágzó murvafürtökre és színes virágcserepekre lehet figyelmes, amelyek színesítik a keskeny, fehér sikátorokat. A kávézókkal és kis üzletekkel körülvett Plaza de la Constituciónban hallani fogja a flamenco hangját és érezni a frissen sült churros illatát. Üljön le az egyik helyi étterembe, és kóstolja meg a paellát. Innen nincs messze egy kis csokoládégyár, ahol később kényeztetheti magát. Nem közönséges csokoládé lesz, mert saját maga készíti el.

Comói-tó – Mint egy romantikus regény hősei

„Ha a boldog szerelemről írsz egy történetet, az a Comói-tó partján játszódjon” – mondta egyszer Liszt Ferenc, a híres magyar zeneszerző és zongoraművész. Egyike volt annak a sok művésznek, akik gyakran meglátogatták a Comói-tavat a 19. és 20. században. Itt talált ihletet többek között Stendhal, Mark Twain, Alessandro Manzoni és Flaubert. Ha a Comói-tavat választja Valentin-napi vakációjára, Ön is egy romantikus regény szereplőjének érezheti magát.

Como
Como © shutterstock

Több tucat város. És mindegyikben a Comói-tó partján összpontosul az élet. Egy utazás nem elég a legtöbbjük meglátogatásához. Jobb, ha 2-3 városra koncentrálunk, és átérezzük a hangulatukat. Sétáljon Bellagio macskaköves utcáin, fedezze fel a történelmi villákat, mint például a Villa Melzit, és kóstolja meg a friss halat és a helyi bort a tóparti tavernákban. Varennában, egy bájos halászvárosban a víz tükrözi a színes házakat. Van egy romantikus tengerparti sétány, amely tökéletes egy naplemente sétához. Csónakot is bérelhet, vagy kompra is szállhat. Ahogy lassan siklik a tó felszínén, megpihenhet, és új szemszögből láthatja a környező városokat.

Lisszabon – Pihenjen a napon a hét dombon álló városban

A 28-as sárga villamos Alfama utcáin kanyarog. Az ablakain keresztül folyamatosan változó kilátás és az elsuhanó emlékművek tökéletes hátteret biztosítanak a beszélgetéshez. Melyek Lisszabon és környéke romantikus látnivalói? Mindenekelőtt a festői kilátások, amelyeket a sok gyönyörű fekvésű kilátó egyikéről lehet megcsodálni egy pohár borral a kezében. Különösen ajánljuk S. Luciát és da Graçát. A Tejo folyón egy naplementekor tett körutazáson is részt vehet, hogy más szemszögből lássa Lisszabont.

Lisszabon
Lisszabon © Creativeroamers

Azt mondják, hogy Cabo da Roca tökéletes hely lánykéréshez. Ez a kontinentális Európa legnyugatibb pontja, csak egy kőhajításnyira Lisszabontól. Valamikor egy világítótorony állt egy magas sziklán. A környező ösvényekről a nyílt tengerre lehet látni. Hallja, ahogy a hullámok megtörnek a sziklákon. Ha nem lánykérés okán, akkor is mindenképpen megér egy sétát. Innen közel van a hangulatos Sintra, tele mesebeli kastélyokkal és palotákkal. Feltétlenül látogassa meg a Pena palotát, a Quinta da Regaleira rezidenciát és a mór kastélyt, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az Atlanti-óceánra.

Bécs – A művészet városa

Az egész város olyan, mint egy nagy múzeum. Tele hangulatos utcákkal, épületekkel és kávézókkal. Jó hely a céltalan barangoláshoz. Egyre érdekesebb utcákat fedezhet fel, műemlékek mellett halad el, és megcsodálhatja a barokk építészetet és utcai művészetet. Több mint 100 múzeum közül választhat. A Belvedere-ben többek között A csók Gustav Klimttől, valamint Monet, Dürer és Picasso művei láthatók az Albertina Galériában.

Bécs
Bécs © Creativeroamers

A Schönbrunni kastély kertjei még elbűvölőbbek, ha a környéket hó borítja, amely ropog a lába alatt. Töltse az estét egy romantikus dunai körutazáson, és élvezze a csillagok alatt a gyertyafényes vacsorát, a háttérben a bécsi panorámával. Egy másik lehetőség a Városháza alatti jégpálya, ahol a karácsonyi fények alatt kipróbálhatja a korcsolyázást. A városban zajló Valentin-napi koncertek egyikén is részt vehet.

Dolomitok – Valentin-nap a lejtőn

Itt kombinálhatja a boldog kikapcsolódást az aktív pihenéssel. Számtalan sípálya és túraútvonal várja Önt. Az ajánlott síterepek közé tartozik a Plan de Corones, a Cortina d’Ampezzo és a Val di Fiemme. Egy aktív nap után lazítson a helyi gyógyfürdők egyikében. A régió híres az ilyen típusú szállodákról. Élvezze a páros masszázst, vagy lazítson a jakuzziban. Reggelizhet a fűtött szabadtéri medencében, vagy sétálhat az alpakákkal.

Dolomitok
Dolomitok © Creativeroamers

Ha pedig nem szereti a téli sportokat, meglátogathatja a romantikus Lago di Braiest, vagy meghódíthatja a Passo Rollét, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Cimon della Palára. Ezt a Dolomitok Matterhornjaként ismerik. Ugyanilyen romantikus egy séta Európa legmagasabb rétjein, az Alpe di Siusiban, ahonnan megcsodálhatja a Langkofelt.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?