Egy rövid, vidám utazásról álmodik egy európai városba, de belefáradt a tipikus turistaútvonalakba? Ezeket az autentikus rejtett drágaköveket keresi? Egy európai városlátogatás sokkal többről szól, mint a képeslapokon unásig ismételt látványosságokról… és az eSky utazási szakértői segítenek felfedezni a legizgalmasabb és leghangulatosabb helyeket, amelyek csak a bennfentesek számára elérhetők!

City break – mit jelent ez?

A city breakek rövid és kellemes városlátogatások. Egy ilyen villámtúra nagyszerű módja annak, hogy ízelítőt kapjon egy új országból és kultúrából. A hétvégék és a munkaszüneti napok ideális alkalmat kínálnak arra, hogy egy city breaket beiktasson, anélkül, hogy hosszú nyaralást kellene eltöltenie.

Fedezze fel újra Párizs, Barcelona, Róma, Amszterdam és Berlin titkos, meglepő és félreeső részeit – itt az ideje, hogy teljesen új megvilágításban lássa ezeket az európai city break célpontokat!

A view on Notre Dame cathedral from the other side of Seine © iStock
Párizs © iStock

Tapasztalja meg az autentikus kultúrát Párizsban

Merüljön el egy jó könyvben a párizsi kultúra ezen egyedülálló ikonjában. Az egykor Le Mistral néven ismert angol nyelvű Shakespeare and Company könyvesbolt 1963 óta egyedülálló hangulatával és dekorációjával vonzza a látogatókat a világ minden tájáról. A George Whitman által alapított üzlet az irodalom vezető alakjai, köztük Joyce, Hemingway és Fitzgerald, valamint olyan kortárs nevek, mint Ginsberg, Miller és Bradbury irodalmi menedéke. A Shakespeare and Company a Notre Dame-székesegyház közelében található.

Montmartre District in Paris © iStock
Párizs © iStock

Barangoljon Párizs történelmi Montmartre negyedében, és hamarosan rájön, hogy a párizsi kabaré sokkal több, mint a Moulin Rouge. A bérházak és kőlépcsők által uralt szűk utcákkal a Montmartre már régóta a párizsi művészközösség kedvenc helyszíne. Hagyjon időt a Lapin Agile kabaré meglátogatására – bár kevésbé ismert, mint a Moulin Rouge, ez a nem feltűnő ház egykor olyan művészek találkozóhelye volt, mint Picasso, Apollinaire, Utrillo és Modigliani. A bohém hangulat a mai napig megmarad, így ideális hely egy pohár bor elkortyolására, miközben élvezi az esti előadást.

Barri Gotic in Barcelona © iStock
Barcelona © iStock

Változtassa meg a nézőpontját Barcelonában

Merüljön el Barcelona nyüzsgő és kreatív légkörében, látogasson el az ikonikus Els Quatre Gats kávézóba, amely a város gótikus negyedében található. A „Négy macska” mindig is a megbeszélések, az irodalmi találkozók, a kiállítások és a koncertek helyszíne volt, és gyakran megfordult a falai között Antoni Gaudi, Pablo Picasso vagy éppen Julio González is. Az Els Quatre Gats 1907-ben bezárt, majd több mint fél évszázaddal később újra megjelent. Szerencsére a kávézó új tulajdonosai megőrizték eredeti belső terét, ami azt jelenti, hogy a látogatók ma ugyanazt a hangulatot élvezhetik, mint egykor Gaudi és Picasso.

A view from Barcelona's Bunker del Carmel © iStock
Barcelona © iStock

Ha más perspektívát szeretne Barcelonáról, látogasson el a Turó de la Rovira Bunkers del Carmel kilátójához. A spanyol polgárháború idején bunkereket és légelhárító ágyúkat építettek az erősen bombázott Barcelona védelmére; a fennmaradt példányokat, amelyeket jelenleg a Barcelonai Történeti Múzeumben őriznek, elérhetővé tették a látogatók számára, és megőrizték rideg jellegüket. A lenyűgöző történelem mellett gyönyörű panorámás kilátásban lehet része Barcelona egészére, különös kilátással a Port Olimpicra, a Montjuicra és a Sagrada Familiára.

Di Trevi Fountain in Rome © iStock
Róma © iStock

Menjen a föld alá Rómában

Kevesen tudják, hogy Róma egyik leglenyűgözőbb látványossága közvetlenül a Trevi-kúthoz évente látogató turisták millióinak lába alatt fekszik. A Vicus Caprarius, más néven a víz városa, egy régészeti lelőhely, amely egy ősi házból és vízvezeték romjaiból áll. Itt bonyolult mozaikok, ősi kerámiák és gyönyörű szobrok találhatók, valamint az összetett rendszer, amely a mai napig ellátja vízzel a Trevi-kútot.

Villa Torlonia in Rome © iStock
Róma © iStock

Egy másik hely, amellyel elkerülheti a római nyaralás kliséit, a Villa Torlonia – népszerű hely a helyi lakosok körében. A tömegturizmus által szerencsére még fel nem fedezett múzeum a Torlonia család gyűjteményének ad otthont… valamint Mussolini titkos bunkerének meglepő kiegészítésének! A hírhedt diktátor a palota egykori bérlője volt, családjával több mint 18 évig lakott ott. Ez idő alatt egy földalatti menedéket épített, ahol családjával elrejtőzött a szövetséges erők elől. A modern történelemnek ez az érdekes szelete 2014 óta nyitva áll a látogatók előtt, és feltétlenül érdemes meglátogatni.

Rijksmuseum Research Library in Amsterdam © iStock
Amszterdam © iStock

Találja meg magában a zent Amszterdamban

Amszterdam ad otthont a Passage Oudemanhuispoortnak – amelynek területén egykor maga Vincent van Gogh sétált inspirációt keresve. Eredetileg Hollandia első nyugdíjasotthonának egy része volt, jelenleg az Amszterdami Egyetemhez tartozik, és 1886 óta használt könyvek piacaként is működik mindennap. Valószínűleg nem csak elképesztő olvasmányokat fedezhet fel, hanem többet is megtudhat a piacról az eladóktól, akik közül sokan hosszú évek óta standolnak itt, és mindig szívesen osztanak meg többet a piac történetéről.

A view on NEMO Science Museum in Amsterdam © iStock
Amszterdam © iStock

Nem létezik, hogy ne bűvölje el a Hannekes Boom, egy felkapott, szabadtéri kocsma, mindössze tíz perc sétára Amszterdam központi pályaudvarától. A fából épült és kizárólag használt anyagokkal díszített kávézó varázsa visszafogott hangulatában és kissé félreeső kikötői medencéjében rejlik. Itt gyönyörködhet Amszterdam központjában a nem mindennapi kilátásban, részt vehet napi kézműves- vagy jógaórákon, vagy egyszerűen csak pihenhet egy függőágyban vagy egy kandalló melletti fotelben.

TV tower in Berlin © iStock
Berlin © iStock

Fedezze fel az alternatívát Berlinben

A berlini tévétorony nemcsak a város egyik legkiemelkedőbb nevezetessége, hanem önmagában is látványosság. Az 1960-as években, az NDK időszakában épült, csaknem 370 méter magas torony egy kilátóval büszkélkedhet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a német fővárosra. Azt azonban talán nem tudja, hogy a toronyban található a Sphere forgó étterem is, amely 200 méteres magasságban finoman forog a város nyüzsgő utcái felett. Foglaljon asztalt az ablak mellett, és élvezze a finom ételeket, miközben Berlin változó panorámája suhan el Ön előtt.

Street art in Berlin © iStock
Berlin © iStock

Mitte a berlini ellenkultúra-mozgalom dobogó szíve. A Haus Schwarzenberg és udvara, az úgynevezett Dead Chicken Alley egy szabadtéri utcai művészeti galéria, amely modern épületek között rejtőzik a kerület központjában. Csodálja meg a színek élénk lázadását, ahogy több száz popkultúra-falfestmény, matrica, plakát és graffiti egyesül, füzérekkel, lámpákkal és borostyánnal borított falakkal díszítve. Berlin híres szabad művészeti szcénájának élő reprezentációja: felkereshet galériákat, böngészhet a könyvesboltokban, és étkezhet a helyszíni étteremben, miközben jobban megismerheti Berlin művészeti színterét.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?