Lehet, hogy szép és romantikus, de az őszből nagyon hamar elegünk lehet, nem csoda, hogy az emberek az esőt és a hideget valami vidámabbra és melegebbre akarják cserélni. Mi lenne erre a legjobb hely? Ezúttal olyan helyek felfedezésére szeretnénk meghívni, amelyek csupán néhány órányira vannak. Tökéletesek ahhoz, hogy melegséggel és napsütéssel üdvözöljék Önt, miután kilépett a repülő ajtaján. Íme, az 5 legjobb őszi egzotikus úti célunk.

Burj Khalifa and Dubai city center © iStock
Dubai © iStock

Dubai

Kezdjük valami NAGGYAL! Mit szólna az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városához, Dubaihoz? Ez egy népszerű úti cél, ahol a csodálatos időjárás garantált. Tulajdonképpen ősszel Dubajba látogatni kellemesebb lehet, mint nyáron, mivel a hőmérséklet 25-30°C között mozog a 45°C-hoz képest.

Dubai modern nagyváros, ahol felhőkarcolók, hatalmas bevásárlóközpontok és rengeteg szórakozási lehetőség található. Az egyik leglátogatottabb hely a Burdzs Kalifa, mivel ez a világ egyik legmagasabb épülete. A Dzsumeira Pálmát mindenképpen érdemes megemlíteni, nem sok olyan hely van, mint ez a pálmafa alakú sziget. Mellesleg kiváló szállodákat és szabadidő-eltöltést kínál.

Palma Jumeirah © iStock
Palma Jumeirah © iStock

Dubait a kalandvágyóbb látogatók a szóba jöhető szabadtéri tevékenységek miatt is megkedvelhetik, mint például egy sivatagi tábor felállítása vagy egy off-road kirándulás. Ha a vízi sportok jobban érdeklik Önt, akkor javasoljuk, hogy látogasson el Dzsumeirába vagy a Kite Beachre. Azok, akik szeretnének elmélyülni a történelmében, felfedezhetik Dubai legrégebbi kerületét, a Deirát. Érdemes meglátogatni a fűszerpiacot, miközben Deirát is felfedezzük. Egy másik régi kerület, az al-Fahidi kielégíti azokat, akik szeretik az építészeti és kulturális emlékeket. Emléktárgyakat, erősen ajánlott szövetet a textilpiacon lehet vásárolni. Egy abra-túra a Dubai-patakon tökéletes módja a nap befejezésének.

Jemaa el-Fnaa © iStock
Jemaa el-Fnaa © iStock

Marrákes

Marokkó élvezet az érzékek számára, különösen Marrákes. A Vörös város, ahogyan az építészeti stílusa miatt közismert, sok mindent kínál. A legfontosabb tereptárgy kétségtelenül Dzsemaa el-Fnaa, amely Afrika egyik legismertebb tere, a városi tevékenység és a kereskedelem központja. Sötétedés után különösen pompás, amikor a forró, lusta napok után életre kel. Marrákes a szoukokról is híres, amelyeket nagyjából tematikus piacokként lehet lefordítani. Szó szerint mindent megvehet, de ne feledje, hogy mindig alkudjon, ezt elvárják Öntől. A történelmi városközpont, a medina falakkal van körülvéve. Itt találhatók a legfontosabb műemlékek, köztük az el-Badi és a Bahia paloták, valamint a XVI. században épült Szaadian sírok.

Koutoubia Mosque © iStock
Kutubia mecset © iStock

Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Kutubia mecset, bár a belépés csak a muszlimok számára megengedett, a gyönyörű épület és a 77 méter magas minaret miatt érdemes megnézni. Ez a városnézés fárasztó lehet, ezért Marrákesben vannak olyan helyek, ahol egyszerűen csak pihenhet. A helyi konyha ízekben gazdag friss alapanyagokra épül, és számos étteremben kapható. A gyönyörű Majorelle-kertben tett séta békés élményt nyújt, néhány meglepetéssel, például a kertben található Yves Saint Laurent Múzeummal. Érdemes megemlíteni, hogy Marrákes nagyon kényelmes kiindulópont azok számára, akik szeretnék felfedezni az Atlasz-hegységet.

Seashore in Jeffa © iStock
Jaffa © iStock

Tel-Aviv

Egy másik célpont, amelyet aligha hagyhatnánk ki ebből a listából, Izrael egyik legnagyobb városa, Tel-Aviv. Ez a fiatal közel-keleti nagyváros tökéletes választás a nyaraláshoz. Tel-Avivban lélegzetelállító éttermek, pubok, homokos strandok és modern építészet található. Bár általában éjszaka ébred fel, a meleg nappalokon elkezdheti a város felfedezését. Történelmének jobb megismerését a Jaffa kerületben kell kezdeni, amely egykor külön város volt. Olyan látnivalók várják a vendégeket, mint a régi kikötő, a Jaffa óratorony és az al-Mahmudidzsa mecset. Néhány múzeum is nagyon ajánlott: a tel-aviv-i Művészeti Múzeum, a Palmach Múzeum és az Eretz Israel Múzeum. Tel-Aviv történelmi jellegzetességeinek felfedezése nem lehet teljes a White City meglátogatása nélkül, amely több mint 4000 épületből álló gyűjtemény, amely az 1930-as években, egyedi formában, nemzetközi stílusban épült, erős Bauhaus hatással. Ezeket 2003-ban felvették az UNESCO világörökségi listájára.

White City, Tel Aviv © iStock
Tel-Aviv © iStock

Tel-Aviv gazdag történelmi vonásokban, de fő vonzereje a modern kultúra és az életöröm hangulata, amely sok helyen mindenki számára elérhető. Többek között a piacokon: Jaffa bolhapiac, Bezalel piac és Carmel piac. Ezek mindenki számára egyformán érdekesek lesznek, hiszen a helyi konyha remekeit, fűszereket, szövetet és friss alapanyagokat kínálnak. Ezek felfedezése után javasoljuk, hogy látogassanak el a Jarkon Parkba, amely önmagában is egy látványos hely. Botanikus kertek, játszóterek és egyebek jelentik a fő látványosságot. Összességében Tel-Aviv nagyszerű választás mindazok számára, akik meleg és kellemes időjárásra vágynak, és rengeteg látnivalót keresnek.

Finikoudes beach in Larnaca © iStock
Lárnaka © iStock

Lárnaka

Ciprus déli partján található Lárnaka, egy város, amely nagyon vonzó a turizmus szempontjából, de nyáron kiábrándító lehet. Bármennyire is zsúfolt a szezonban, az ősz megkönnyebbülést hoz a városba, csendessé és elbűvölővé teszi azok számára, akik szeretnék megismerni a kevésbé ismert oldalát. Lárnaka rendkívüli történelmi utazást kínál, olyan műemlékekkel, mint a Szent Lázár-templom, a Hala Szultan Tekke és a Kamaresz-vízvezeték. És ez még nem minden, a Lárnaka-erőd például az egyik legfontosabb látnivaló. Az elmélyülést a történelmében néhány múzeum meglátogatásával fejezheti be, ezek közül a legfontosabbak a Larnaca District Régészeti Múzeum vagy a Pieridesz Múzeum.

St Lazarus Church © iStock
Lárnaka © iStock

Érdemes egy sétát tenni a városban, már csak azért is, hogy felfedezzük az építészetet és a helyi szokásokat. A Szkala városrész a helyi hagyományos építészet példáit mutatja be. A Finikudesz strand és sétány tele van kávézókkal és üzletekkel. Egy másik gyönyörű strand a Mackenzie Beach. Négy tó is található (közismertebb nevükön Salt Lake), ahol flamingókat láthatunk. Lárnaka minden bizonnyal azoknak szól, akik lazábban és kevésbé eseménydúsan szeretnék eltölteni az őszi vakációjukat, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amikor a legjobb úti célt választjuk ki egy ilyen utazásokhoz.


Instagram

Egy konkrét helyet keres?