Egyes helyekről azt mondják, hogy úgy néznek ki, mint a festmények. Lehetnek magazinok borítóin, képeslapokon vagy… az Instagramon. Közös bennük a lélegzetelállító táj, az érintetlen természet, az év nagy részében remek időjárás és valamiféle egyediség. Mely turisztikai helyszíneket nevezték Insta-barátnak, és jelenleg melyeket fotózzák a legtöbbet az alkalmazás felhasználói? Nézze meg!

Tudta, hogy az Instagramnak havi 2 milliárd aktív felhasználója van? Naponta 4,3 milliárd közzétett bejegyzés tetszik nekik. Az utazásra specializálódott influencerek által megosztott fotók különösen népszerűek. Mely hashtagek voltak a legnépszerűbbek 2022 elején? Azok, amelyek arra ösztönzik, hogy költözzön a Nusa Penida szigetén található Kelingking strandra, a görög Zákinthosz Navagio strandjára, a portugáliai Praia do Camilo strandra vagy a Bahamákon lévő Pig Beachre. A mexikói Tulum is népszerű volt – de vajon okkal?

Kelingking beach, Nusa Penida, Bali © iStock
Nusa Penida, Bali © iStock

Nusa Penida – Ázsia egyik legszebb szigete

Ma már nehéz elképzelni, de egészen a közelmúltig ez a kis sziget Bali, a nagyobb és híresebb testvérsziget árnyékában húzódott meg. A mai napig megőrizték az érintetlen természetet. Miért? Az indonézek a fekete mágia szigetének tartották. Azt hitték, hogy démonok és boszorkányok lakják. Ez a csali olyan turistákat csábít, akik nemcsak nagyszerű kilátásra vágynak, hanem izgalomra is. Egyre gyakrabban tesznek közzé fotókat #nusapenida, #nusapenidabali és #kelingkingbeach hashtagekkel az Instagramon.

Treehouse, Nuda Penida © iStock
Bali © iStock

Mit érdemes megnézni ezen a paradicsomi szigeten? Természetesen a híres Tyrannosaurus alakú sziklák a vad, megközelíthetetlen Kelingking Beachen. Ha arra jár, ne felejtsen el magával vinni kényelmes cipőt, vizet és élelmiszert. A sziget további Insta-barát helyei közé tartozik a Diamond Beach és a Broken Beach, valamint a Palau Seribu kilátó, ahonnan láthatja az azúrkék tengerből előbukkanó sziklákat. A barlangba vájt Gua Giri Putri templom vagy az Angel’s Billabong természetes medencéinek meglátogatása szintén izgalommal tölti majd el.

Sunrise at one of the Bahamas' beaches © iStock
Bahamák © iStock

Pig Beach – disznók egy egzotikus tengerparton

Igazi csemege az utazók számára a Bahamákon található Big Major Cay lakatlan szigetének meglátogatása. Ez a hely elbűvöl a mennyei kilátással és… úszó malacokkal! Igen, pontosan – a vaddisznók, szép foltokkal a hátukon, napoznak a selyemszerű homokon, vagy fürödnek az azúrkék vízben. 2009-ben hallott róluk először a világ. Azóta ez a turisták által eddig elkerült sziget az állatok és a fotózás szerelmeseinek egyik célpontja lett.

Pig Beach, Bahamas © iStock
Pig Beach, Bahamák © iStock

Az Instagramon karibi disznókról találhat fotókat, amelyek olyan hashtagekkel vannak ellátva, mint a #pigbeach, #bahamas vagy #bigmayorcay. Szeretné meglátogatni a szigetet? A helyi utazási irodák, például a Fowl Cay és a Staniel Cay kirándulásokat kínálnak a Pig Beachre. Sok látogató visz magával táplálékot csaliként a parttól több száz méterre elúszni képes disznók számára. A strandon vadmacskákkal és kecskékkel is találkozhatunk. Igazi paradicsomi állatkert, nem?

Cenote near Tulum © iStock
Tulum © iStock

Tulum – vadon élő állatok és a maják

A mexikói Tulum is előkelő helyen áll az Insta-barát egzotikus paradicsomok között. Többet kínál, mint amit egy helytől elvárna. Itt maja romokat, gazdag dzsungelnövényzetet és szinte kizárólag a Yucatán-félszigeten található cenotákat találhatunk. Ezek a mészkősziklákban található természetes karsztkutak vonzzák a szokatlan kilátásra vágyó turistákat. Keressen rá a #grancenote, #tulum, #tulumvibes vagy #tulummexico hashtagekre, és meggyőződhet róla, hogy ezek a természetes szépség esszenciái.

Gran Cenote, Mexico © iStock
Gran Cenote © iStock

Számos cenotében hintákat alakítottak ki, amelyeken csekély összegért hintázhatunk a víz felett. Így készülnek az Instagram-felvételek! A 140 méter hosszú Gran Cenotéban úszhatunk vagy fából készült gyaloghidakon sétálhatunk is. A környéken feltétlenül látogasson el a prekolumbiai maja városba, ahol a híres El Castillo található. Remek fotókat készíthet a Templo del Dios del Vientónál is, vagyis a szél istenének templomában, amely egy dombon található a tengerparton.

Praia Do Camilo, Algarve © iStock
Praia Do Camilo, Algarve © iStock

Algarve – a természet elképesztő látványa

A Praia do Camilo az Algarve-part gyöngyszeme Portugáliában. A rendkívül bájos és fotogén Lagos városában található. Ez az egyik leghíresebb Instagram hely, és egyben egy paradicsom is karnyújtásnyira. Portugáliába olcsóbbak a járatok, mint a Bahamákra vagy Balira. Ha megnézi a hashtageket: #praiadocamilo, #lagos és #algarve, megtudhatja, mi örömet okoz a turistáknak a világ minden tájáról.

Benagil Cave, Algarve © iStock
Benagil, Algarve © iStock

A Praia do Camilo Beach egy csendes öbölben található, és partját csodálatos magas sziklák veszik körül. Ahhoz, hogy odaérjünk, több tucat lépcsőfoknyi falépcsőn kell lemenni. Tényleg megéri! A környéken érdemes megnézni a lenyűgöző Benagil-barlangot is, melynek „mennyezetében” hatalmas lyuk van. Ez az egyik legtöbbet fényképezett hely Algarve-parton. A Ponta da Piedade kilátó a jellegzetes víz felett függő sziklahíddal szintén kötelező látnivaló.

Navagio Beach, Zakynthos © iStock
Navagio Beach, Zákinthosz © iStock

Navagio Beach – szokatlan látvány a paradicsomban

Egy adott helyet nem csak a természetes szépsége tesz Instagram-slágerré. A rejtély aurájával, egy csodálatos történettel vagy, ahogy a Navagio Beach teszi, egy kamerakész hajótöréssel is vonzónak kell lennie. A rozsdás Panajotisz hajó a szemkápráztatóan azúrkék vízbe zuhanó csodálatos sziklával a háttérben igazán felvillanyozó benyomást kelt. Nézze meg a #navagiobeach és a #navagiozakynthos beírásával a keresőbe.

Blue caves, Zakynthos © iStock
Zákinthosz © iStock

A Hajóroncs-öböl, ahogy a Navagio strandot szintén nevezik, Zákinthosz ezen részének fő attrakciója. Ide például tengeri úton juthat el a Porto Vromiból induló, rendszeres vízi taxikkal. Az útvonal az úgynevezett Kék-barlangokon halad át, amelyekben szélcsendes időben a hajó fedélzetéről be lehet ugrani a vízbe. Szeretné látni és lefényképezni a Navagio Beachet madártávlatból? Menjen a szikla tetején lévő kilátóhoz, ahonnan a kavicsos strandra nyílik kilátás. Autóval vagy tömegközlekedéssel lehet eljutni oda.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?