5 sposobów na nieudany urlop

Fürdőruha, naptej, napszemüveg, kényelmes cipő, feltöltött telefon és Instagram! Van még valami, amit nem szabad elfelejtenünk? Természetesen, alább javasoljuk, hogy mit kell még kipipálni, hogy a nyaralás (ne) jól sikerüljön! Engedje meg, hogy a nyaralós hangulat jegyében kis iróniával szemléljük ezt a témát. 😀

5. Jelentse be nyaralását élőben

Milyen nyaralás ez, ha csak mi tudunk róla? Ha nincs róla semmi a Facebookon és az Instagramon, az azt jelenti, hogy nem létezik. Pedig a világnak tudnia kell, hogy pihenünk. És nem számít, hogy vagy egy tucat percet veszítünk a legjobb felvétel elkészítéséhez, és ez a széles mosoly egy fotóhoz, a háttérben a tengerrel, nem túl őszinte, mert éppen egy pillanattal ezelőtt egy gyerek limonádét öntött ránk és elkezdett esni. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a koncert alatt rögzítsünk néhány történetet, és a szórakozás helyett maradjanak jó videók a telefon memóriájában (amelyeket valószínűleg úgysem nézünk vissza). Szóval mi van, ha az ujjaink között elrepül a nyaralás – végül otthon nézzük meg a beszámolót.

emberek bámulják az okostelefonokat
© iStock

4. Vegyen egy giccses szuvenírt

Hiszen milyen az, ha Párizsban van, de nincs kulcstartója, rajta az Eiffel-toronnyal? Vagy hogyan lehet ellenállni ennek az eredeti „I Roma” pólónak, annak ellenére, hogy 15 euróba kerül, és az ajándékboltnál végtelennek tűnik a sor? Ügyeljen arra, hogy tervezzen egy kört az összes stand és fülke körül. Szóval mi van, ha ezeknek az ajándéktárgyaknak a nagy része Kínában készül? Valamit vásárolnia kell. És útközben legalább lesz néhány verekedésünk gyerekekkel a főszerepben egy másik liba, egy plüssfóka vagy egy mackó miatt? Lehet, hogy nem könnyű menet, de drága is lesz.

nő a piacon
© iStock

3. Foglaljon helyet a strandon/nyugágyon a medence mellett

Oké, lehet, hogy nem alszunk eleget, de fontos, hogy legyen saját pihenőhelyünk. Végül is hogyan mehet nyaralni úgy, hogy nem kel fel 6-kor, hogy a medence melletti legjobb nyugágyon hagyja a törölközőt? Hiszen ez minden nyári kirándulás kötelező eleme. Mindig bevezethet családi műszakot, vagy aludhat a tengerparton. Hiszen hatékonyságunknak és szervezettségünknek köszönhetően több négyzetméter áll rendelkezésünkre. Ezt hívják győztes életnek!

zsúfolt strand
© iStock

2. Csináljon egy selfie-t

Hiszen ha nem tesszük fel a Facebookra ezt a vicces fotót a pisai ferde toronyról, senki sem fogja elhinni, hogy ott voltunk, igaz? És mivel órákig álltunk a sorban, és amúgy is valami japán turista nyomult be – mindegy. Fontos, hogy legyen szuvenírünk! Ne feledkezzünk meg a zsúfolt Spanyol lépcsővel készült szelfiről sem (hagyjuk figyelmen kívül, hogy úgysem lát rajta semmit, leszámítva a több száz turistát). Barcelonában vegyünk egy pólót, legyen az 20 euró vagy még több. Senki másnak nem lesz ilyen fotója (kivéve Katalónia fővárosába látogató többi turistát)!

turista a háttérben a látnivalók
© iStock

1. Panaszkodjon kicsit

Túl meleg. Túl hideg. Túl hangos. Túl drága. Mert a tenger mellett jobb lenne. Egyiptomban nem esne. Lehet, hogy legközelebb Törökországba repülünk az unalmas Spanyolország helyett? A szálloda nem olyan, az étel reménytelen, a gyerekek rendetlenkednek, mint mindig. Panaszra mindig lesz oka. Jobb így kiengedni az érzelmeit? És hogy elpazaroljuk a nyaralásunkat, és észre sem vesszük, hogyan kezdünk el panaszkodni odahaza. Nos, nekünk tetszik, Önnek is?

turista Londonban

Lazítson!

Komolyan, tartson egy kis szünetet. A nyaralás a legalkalmasabb arra, hogy ne aggódjunk az időjárás miatt, az ételek miatt, vagy azon, hogy szuveníreket és emlékműveket keressünk. Élvezzük a szabadidőt, a szeretteinket, az új helyeket és az ismerősöket, és idézzük fel a legszebb emlékeket. Ne pazarolja az energiáját haszontalan dolgokra. Fedezze fel, de nem minden áron. A Kínában készült ajándéktárgyak helyett talán érdemes borostyánt vagy helyi kézműves termékeket keresni. Pihenjünk és hagyjuk, hogy mások is pihenjenek. A nyár és a szünidő az év legjobb időszaka. Ne rontsuk el, lazítsunk!


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?