Az Egyesült Államok az egyik legérdekesebb úti célpont. Az amerikai álom a világ minden tájáról csábítja a turistákat, és számtalan látnivaló teszi jó ötletté az USA-ba utazást az év bármely szakában. Egy utazás megtervezésekor érdemes különféle tevékenységekre összpontosítani, hogy a legtöbbet hozhassa ki az Egyesült Államokból. Ez egy kontrasztokkal teli ország, így az utazási mix összeállítása nem nehéz. A napsütéses aurát vagy a téli tájakat szereti jobban? Ha az USA-ról van szó, nem kell választania!

Kalifornia és Big Bear, avagy havas őrület egy napsütéses államban

Kezdjük utazásunkat az USA nyugati partján. Kalifornia Észak-Amerika egyik legváltozatosabb állama – hegyek, tengerpartok és sivatagok várnak itt ránk. Los Angeles és San Francisco minden bizonnyal kihagyhatatlan hely a felkeresendő helyek listáján. Az előbbi Hollywood és a híres Walk of Fame (hírességek sétánya) rajongóit vonzza, míg az utóbbi arra inspirálta a tervezőket, hogy az ikonikus Golden Gate hidat jelenítsék meg képeslapokon.

Kalifornia további mesebeli helyei közé tartozik a Disneyland és az ikonikus strandok. A legnépszerűbbek a Venice Beach és a Santa Monica Beach. A Big Sur régió Pfeiffer strandjával és lila homokjával várja a kevésbé zsúfolt helyeket kedvelőket. A napsütötte Kalifornia ikonjai a nemzeti parkok (mindenképpen érdemes ellátogatni a Yosemite Nemzeti Parkba és a Joshua Tree Nemzeti Parkba) és a forró Death Valley. Sokak számára meglepő lehet, hogy Kaliforniában is lehet szőlőültetvényeket találni, különösen a Napa és Sonoma völgyében.

Big Sur, California © iStock
Big Sur, Kalifornia © iStock

Oké, de vajon a napsütötte Kalifornia a tökéletes úti cél a havas őrület rajongói számára? Határozottan igen! Kalifornia déli része pálmafákkal és strandokkal teli hely, de ugyanolyan érdekes. A Big Bear Mountain Resort a Big Bear Lake területén található. A San Bernardino-hegység gyönyörű természeti tájat és szórakozást garantál.

A síközpont a Snow Summit és a Bear Mountain üdülőhelyekből áll. Itt összesen több mint 50 különböző nehézségű sí- és snowboard-útvonal áll az Ön rendelkezésére. Az üdülőhely legmagasabb csúcsa 2684 méteres tengerszint feletti magasságban található, a fekete pályát kedvelők pedig a Geronimo útvonalon mérhetik össze tudásukat. És ehhez még adja hozzá a vadregényes tájú parkokat vagy egy őrült pontoncsónakozást egy 300 méteres pályán!

Big Sur, California © iStock
Big Bear Lake, Kalifornia © iStock

Hawaii vagy Alaszka? Kontrasztok a Csendes-óceán vizei felett

Egy másik nehéz választás, de talán nem egészen? A napos Hawaii népszerű nyaralóhely… Alaszka lakói körében! Kezdjük azonban a szigetegyüttes látogatásával, amely virágkoszorúval és „aloha” kiáltással fogadja a vendégeket. Ideális hely a vízi sportok és a meleg szél szerelmeseinek.

Hawaii legnagyobb szigete Hawaii, más néven Big Island, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik, például a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parknak vagy a Waipio-völgyben található kilátónak köszönhetően. A turisták gyakran úgy döntenek, hogy ellátogatnak Mauna Kea általában hófödte csúcsára, és az izgalommal teli napok után a Green Sand Beach zöld homokos partján pihennek. Hawaiinak is megvan a maga helye a történelemben, szóval látogasson el a Pearl Harbor Múzeumba O’ahu szigetén.

Big Sur, California © iStock
Hawaii © iStock

Alaszka viszont biztosítja a kapcsolatot a vadon élő állatokkal. Könnyű szemtől szembe találkozni jávorszarvassal vagy medvével, a fjordok és gleccserek megcsodálása pedig az Egyesült Államok legritkábban lakott államának egyik legnagyobb vonzereje. Alaszka híres nemzeti parkjairól, például a Denali Parkról, amely Észak-Amerika legmagasabb csúcsának, a Denali-hegynek ad otthont.

Sok turista veszi az irányt a Cooper Landing felé, hogy megcsodálja a türkiz Kenai-tó szépségét. Anchorage egy olyan hely, amelyet érdemes meglátogatni, hogy megfigyeljük az alaszkai emberek mindennapi életét. Ez a legnagyobb város ebben az államban, egyben olyan hely, ahol nem kell tartanunk a medvékkel való közeli találkozástól, és ha itt megáll, fel kell keresnie az Alaska Native Heritage Centert. Ez egy múzeum, amely az állam őslakosainak történetét meséli el.

Big Sur, California © iStock
Mt. Denali, Alaszka © iStock

Forró Arizona kontra klimatikus Washington állam

Arizona az Egyesült Államok egyik legnagyobb állama, amelyet elsősorban kaktuszokkal és vörös sziklaképződmények sivatagi tájával kapcsolnak össze a neve hallatán. Az arizonai lakosok túlnyomó többsége nem panaszkodik a túl alacsony hőmérsékletre, de az állam északi részén kicsit más éghajlat uralkodik. Koncentráljunk Arizona legfontosabb látnivalóira.

A bakancslista élén természetesen a Colorado folyó vize által vájt Grand Canyon áll. A sziklás tájak szerelmesei biztosan emlékezni fognak arra, hogy ellátogattak az Antilop-kanyonba vagy a Horseshoe Bendbe, egy patkó alakú völgybe. Gyakorlatilag minden fotó egy arizonai utazásról kész anyag egy képeslaphoz. A madártávlat kedvelői (és a vastagabb pénztárca tulajdonosai) egy helikopter fedélzetéről is meg csodálhatják Arizonát!

Big Sur, California © iStock
Horseshoe Bend © iStock

Érdemes-e lecserélni a napsütötte Arizonát a felhős aurára, amelyről az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Washington ismert? Igen, ha jobban megnézzük látnivalóit! Washington állam területe is bővelkedik nemzeti parkokban, köztük az Olimpic Nemzeti Park, ahol megcsodálhatja a HOH Rain Forestet, azaz a zöld minden árnyalatában csillogó esőerdőket.

Említésre méltó a Mount Rainier Nemzeti Park is, amely felett az azonos nevű csúcs található. Azok a turisták, akik értékelik a toszkán klímát és nyugalmat, kellemes emlékeket őrizhetnek a vidéki Palouse régióban való tartózkodásukról, míg a városi klíma szerelmesei Seattle-be menjenek. A város jelképe a 184 méter magas Space Needle, tetején egy kilátóponttal. Seattle-ben szentimentális utazásra indulhatnak a grunge vagy… a Starbucks rajongói!


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?