A nemzetközi utazás sokkal elérhetőbbé és olcsóbbá vált a fapados légitársaságok megjelenésével. Azonban még mindig rengeteg olyan úti cél van, amelyek a mély zsebekkel rendelkező utazók számára vannak fenntartva. De ne aggódjon, mert van néhány tippünk arra, hogyan keressen fel néhány hagyományosan csúcskategóriás célpontot a költségvetésén belül.

Nézzünk meg közelebbről két, évek óta nagyon drágának tartott desztinációt – Izlandot és a Maldív-szigeteket, de tippjeink sok más országban is hasznosak lehetnek. Tudja meg, hogyan látogathat el ezekre a helyekre anélkül, hogy bankot kellene robbantania!

Ha naponta utazási inspirációt szeretne kapni, és érdeklik a tippek, hogy hogyan hozhatja ki a legtöbbet utazásából vagyonok kiadása nélkül, kövesse az eSky-t az Instagramon. Megtekintheti részletes úti kalauzainkat és utazási cikkeinket is, amelyek tele vannak bennfentes tippekkel és trükkökkel. És ne feledkezzünk meg az eSky alkalmazásról sem, ahol megtalálhatja a legjobb árakat és úticél-ajánlatokat, miközben minden utazási információját egyetlen helyen tárolja – ideális választás az Izlandra vagy a Maldív-szigetekre tett olcsó utazásának megszervezéséhez!

Off-road, Izland
Off-road, Izland © iStock
Check travel insurance offers

Az olcsóbb módja a tündék földjének felfedezésének

Izland évek óta a világ legdrágább országai közé tartozik. Reykjavíkban sokszor drágábbak lehetnek a szállodák, mint a többi skandináv fővárosban, az éttermek árai pedig közel ötven százalékkal haladják meg az európai átlagot. Az alkohol is nagyon drága itt, de akkor hogyan látogasson el Izlandra anélkül, hogy teljesen kiürülne a pénztárcája?

Camping, Izland
Camping, Izland © iStock

Szerencsére többféle módon is felfedezhetjük Izlandot olcsón. Egyre népszerűbb itt a kempingezés, folyamatosan bővülő kempinghálózattal, amelyek jól szervezettek és lényegesen olcsóbbak, mint a szállodák és hostelek. Ne feledje, hogy Izland az Északi-sarkkör határán fekszik, így sátorban aludni a nyári időszak végtelen napsütésében elsőre meglehetősen különös érzés lehet – ilyen az izlandi természet ereje.

Alvás a tetőtéri sátorban, Izland
Alvás a tetőtéri sátorban, Izland© iStock

Az autóbérlés, a buszok és a belföldi járatok meglehetősen drágának tűnhetnek egy átlagos turista számára, de érdemes megfontolni egy tetősátras terepjáró bérlésének a lehetőségét a költségek kombinálása érdekében. Noha a kezdeti ráfordítás magasabb, ennek a lehetőségnek számos előnye van, beleértve a szállásfoglalás vagy a drága éttermekben való étkezés szükségességét. Ha bérautót választ, ügyeljen az olcsóbb városi parkolási zónákra – ezeket P3-as zónáknak nevezik, és kék színnel jelölik.

Meleg források Izlandon
Meleg források Izlandon © shutterstock

A terepjárók gyakran fel vannak szerelve terepi konyhával az önellátás érdekében, és a megfizethető Bonus and Kronan szupermarketekben vásárolhat kelléket. Nem kell palackozott vizet venni – Izlandon a víz az egyik legtisztább a világon, és elég hideg ahhoz, hogy közvetlenül a csapból igya. Ha Reykjavíkban tartózkodunk, érdemes a Free Walking Tour program részeként ingyenes városnézésre jelentkezni. A főváros körül rendszeresen szerveznek gyalogtúrákat, amelyek nagyon népszerűek. Nem titok, hogy Izland legfőbb hőforrásainak meglátogatása gyakran fizetős, ezért keressen ingyenes alternatívákat Fosslaugban vagy Guðrúnarlaugban. Szezonon kívül gyakran nagyon békés légkör uralkodik.

Check the flight and accommodation offers in Iceland

A Maldív-szigetek mindenkinek

A Maldív-szigetek hagyományosan a gazdagok számára fenntartott üdülési célpont volt, ez azonban megváltozott az ország légi hálózatának fejlődésével, valamint az olcsóbb utazási módok tudatosságának növekedésével, amelyet nagyrészt a közösségi média vezérel. A Maldív-szigetek az elmúlt években megváltoztatta a szállásszabályzatot is, lehetővé téve vendégházak megnyitását a helyi szigeteken, és minden eddiginél jobb lehetőségeket biztosítva a pénztárcabarát utazóknak. A Maldív-szigetek lenyűgöző ország, amely önállóan is felfedezhető, észszerű utazási költségvetés mellett. Érdemes egyedül meglátogatni ezt a szigetcsoportot, nem pedig utazási irodán keresztül, amely felárat számít fel az ilyen típusú nyaralásért. A legolcsóbb járatokra vonatkozó árfigyelő beállítása segít az észszerű árú utazás megtervezésében, és lehetővé teszi az akciók és a változó jegyárak megtekintését. Érdemes olcsóbb csatlakozó járatokat keresni a Maldív-szigeteken, hogy a megspórolt pénzt e paradicsomi sziget varázsainak felfedezésére fordítsuk.

Komp a Maldív-szigeteken
Komp a Maldív-szigeteken © iStock

A Velana repülőtéren való leszállás után a legtöbb turista taxival indul Malé központjába, azonban a rendszeres kompok olcsóbb megoldást jelentenek. Tartsa kordában utazási költségvetését azáltal, hogy közeli szigetekre tervez utazásokat – ezzel is értékes időt takaríthat meg. Mielőtt bármilyen szolgáltatást elfogadna, győződjön meg arról, hogy a végső ár tartalmazza az adókat, mivel itt bevett gyakorlat, hogy a szolgáltatásokhoz vagy az étkezésekhez további díjakat adnak – a repülőtéri transzfer költségétől a szállodában fizetendő környezetvédelmi díjig.

Pihenjen a Maldív-szigeteken
Pihenjen a Maldív-szigeteken © iStock

Három fő szállásforma népszerű a Maldív-szigeteken: üdülőhelyek, kabinos cirkálók és vendégházak. A harmadik lehetőség a legköltséghatékonyabb, és a leghitelesebb maldív élményt kínálja. Sok szempontból sokkal jobb a Maldív-szigeteken olcsón utazni, mint valamelyik luxusüdülőhelyen megszállni. A fényűző üdülőhelyek gyakran privát szigetekre épülnek, és elszigeteltek az ország többi részétől, míg a vendégházak bepillantást engednek a látogatóknak e gyönyörű szigetek valódi karakterébe és mindennapi életébe.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?