Nem olyan népszerű, mint a francia Disneyland vagy a dán Legoland. Az átlagos turista valószínűleg nem hallott róla. De ez a vidámpark a mesék, legendák és varázslatok világába repít. Találkozhat gyermekkora szereplőivel, lenyűgöző vízi- és fényműsorokat nézhet, vagy legyőzheti félelmeit az izgalmas hullámvasutakon. Az Efteling Park kötelező látnivaló.

Bár főszezonban zsúfolt lehet, és előfordulhat, hogy néhány látnivalóra tovább kell várni, bízzon bennünk, megéri. Az Efteling Park szórakozás az egész család számára. Az adrenalinfüggőknek megér minden pénzt, és rengeteg látnivaló várja a gyermekeket minden korosztály számára. Attól a pillanattól kezdve, hogy belép, elmerül a fantázia és a kalandok világában, buja növényzettel körülvéve. Találkozhat itt jól ismert mesefigurákkal, és megismerheti a holland legendák és folklór kevésbé ismert történeteit.

Az Efteling Park légi felvétele © shutterstock

Efteling Park Kaatsheuvel – mit kell tudni róla?

Az Efteling Park Kaatsheuvel Európa egyik legrégebbi vidámparkja, és minden bizonnyal a legvarázslatosabb. Három évvel az első Disneyland előtt alapították – 1952. május 31-én. Az 1970-es években Európa legjobb ilyen jellegű parkjaként díjat nyert. 20 évvel később a világ legjobb vidámparkjának választották.

De Efteling Kaatsheuvelben található, a holland Észak-Brabant tartományban, Tilburg városának közelében. Az egész park 72 hektáron terül el, és erdők veszik körül, ami tovább fokozza a mesebeli hangulatot.

Keressen szállodát az Efteling Park közelében

Váltsa valóra gyermekkori álmait a Meseerdőben

Az Eftelingben újra gyereknek fogja érezni magát, akárhány éves is. A Sprookjesbos, vagyis a Meseerdő a legcsodálatosabb emlékeket idézi fel. Úgy érezheti magát, mint amikor Jancsi és Juliska menekülni próbál a boszorka elől, Piroskaként meglátogathatja a nagymamát vagy a nagymamának álcázott farkast, vethet egy pillantást Csipkerózsika kastélyára, vagy ellátogathat Geppettóhoz a műhelyében. A mesék világa nyitva áll Ön előtt.

A Sprookjesbos az Efteling legrégebbi és legnépszerűbb látnivalója. Több hektárnyi festői erdőben a Grimm testvérek, Christian Andersen, Charles Perrault és más, gyermekkorunkból ismert szerzők szereplői és helyszínei várnak Önre minden alkalommal. Az Elvarázsolt fa történeteket mesél, vannak sárkányok, repülő szőnyegek és varázstükrök.

Az elvarázsolt erdő olyan hely, ahol bármi megtörténhet. És soha nem tudhatja, milyen karakter várhat Önre a következő fa mögött… Gyermekkori álmai valóra válnak. Meneküljön egy pillanatra a felnőttkorból egy olyan világba, ahol mindennek jó vége van.

Gondolatúra a világ körül

Az Efteling egyik legnépszerűbb látványossága a karneváli fesztivál. Felszáll a gondolára, és 8 perc alatt körbeutazza a világot. Zene szól a háttérben, miközben megcsodálja a különböző országok jeleneteit, kezdve Hollandiától Belgiumon, Nagy-Britannián, Svájcon, Afrikán, Japánon, Kínán, Mexikón és Hawaiin át Alaszkáig.

Vizes Adrenalin

De ha nagyobb adag adrenalint keres, egy kajakos kirándulás Piranában kötelező. Érezni fogja a kaland hívogató szavát, és nem fogja megúszni. Pirana egy 350 méteres raftingtúra számos zuhataggal és négy vízeséssel. És mindez indiai stílusban. Nem kell behunynia a szemét – tényleg úgy fogja érezni, mintha egy vad és veszélyes expedíción lenne valahol Dél-Amerikában…

Festői kilátás az Efteling Park gondolájából © shutterstock

Győzze le a félelmét. Hullámvasút és sötét túrák

Mint minden vidámparkban, az Eftelingben sincs hiány izgalmas hullámvasutakból és sötét túrákból. A holland park legnépszerűbb látnivalói közé tartozik:

 • Droomvlucht (Álmok repülése) – Hajóra száll, és egy varázslatos utazásra indul egy mesevilágon keresztül. Elfek, trollok és faunok, varázslatos kastélyok, kalandos erdők és bevehetetlen erődítmények várnak Önre. Olyan, mint egy álom, csak ébren!
 • Symbolica – interaktív utazás egy bizonyos varázslatos kastélyhoz, amelyet részletesen felfedezhet, és olyan helyeket látogathat meg, amelyekhez nem fér hozzá az egyszerű halandó. A túra egy audienciával zárul, magával Pardulfus királlyal.
 • Vogel Rok – ezen az úton fantasztikus tájat fedezhet fel, különféle madarakkal találkozhat, és izgalmas speciális effektusokat tapasztalhat meg.
 • Fata Morgana – egy olyan túra, amely egy rejtélyekkel és varázslatokkal teli keleti világba kalauzol el. Kis csónakokban folyosók és udvarok labirintusában utazik majd, és élvezheti a közel-keleti témákra épülő jeleneteket.
 • Baron 1898 – Érezze magát kincskeresőnek, amikor lecsúszik egy magas toronyból. Lehet, hogy nem néhány rúd arannyal, de erős érzelmekkel jön ki! A látványos dekoráció és hangeffektusok fokozzák az adrenalint.
 • Python – úgy néz ki, mint egy klasszikus acélhullámvasút, de ez ne tévessze meg. Az adrenalinlöket garantált. A csavarok, kanyarulatok, esések és hurkok annyi izgalmat okoznak, hogy sokáig emlékezni fog az Efteling legrégebbi hullámvasútjára.
A Flying Dutchman hullámvasút az Efteling Parkban © shutterstock

Villa Volta, a horror szerelmeseinek

Ha szereti a fordulatos történeteket, akkor mindenképp nézzen be a Villa Voltába. Ott megismerheti a Bokkenrijders banditák vezérét sújtó átok történetét. De ez még nem minden! A villa nappalijában paranormális jelenségek tapasztalhatók. A bútorok, a kanapék és minden más a szobában táncolni kezd és felborul Önnel. Lehet, hogy ez csak illúzió, vagy az átok még mindig működik… 😉!

Érezzen egy másik dimenziót – Fabula Cinema

A parkban egy 4D-s mesemozi is található. Ez az Efteling egyik legújabb látnivalója. Az interaktív 4D-s mozi a számítógépes animáció elemeit, a speciális effektusokat és a mozgó üléseket ötvözi. Az eredmény a természet és az állatok rendkívüli világa, amelyet egy medve és mókustársa vezet.

Az Aquanura vízi show

Csak látnia kell. Európa legnagyobb vízi és fényshow-ja különleges effektusokat, zenét és vetítéseket egyesít a vízfüggönyön. Az Aquanura show este a Vízivárral a háttérben zajlik. Az előadás során vízesésekből és szökőkutakból előtörő több száz vízsugár táncol a zene ritmusára, látványos mintákat és figurákat létrehozva. A víz különböző színekkel van megvilágítva, növelve ezzel a varázslatot és a rejtélyt.

Vidámparki kaland

Sokkal több látnivaló van az általunk leírt néhánynál. Ha megpróbálnánk áttekintést adni mindegyikről, nem lenne elég helyünk 😉. Vannak kísértetkastélyok, miniatűr városok, egy vadnyugati falu, több száz körhinta és hullámvasút.

Az Efteling területén felvonulásokat és különleges effektusokkal tarkított bűvészműsorokat is tartanak. Van még egy játékgaléria régimódi lövöldözős galériával, játszótér a kicsiknek és egy jól felszerelt frissítő létesítmény. Szerencsére van 10 órája (főszezonban akár 12 is), hogy kedvére fedezze fel Európa legrégebbi vidámparkját.

Mielőtt belép a kalandok világába. Egy maroknyi gyakorlati információ az Efteling Parkról

A park címe: Europalaan 1, KW Kaatsheuvel. A szezonon kívül a park minden nap 10.00-18.00, hétvégén pedig 19.00 óráig tart nyitva. A nyári szezonban a nyitva tartás 21.00 vagy 22.00-ig meghosszabbodik. A jegy ára a park látogatásának időpontjától függ. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Giant jegy – 48 euró, hat hónapig érvényes,
 • Fairy jegy – 42 euró, a kiválasztott napokon érvényes,
 • Dragon jegy – 45 euró, a kiválasztott napokon érvényes,
 • Fakir jegy – 38 euró, a kiválasztott napokon érvényes,
 • Moon jegy – 27 euró, esti látogatást tesz lehetővé, 18 órától zárásig, 2023. június 30-tól szeptember 3-ig.
Vegyél jegyet az Efteling Parkba és még sok másra!

A parkban beszállókártya-rendszer is működik – minden látványosság előtt be kell szkennelni egy digitális vagy papírkártyát, így a várakozás nem lesz több negyedóránál.

Az Eftelingben, mint sok más vidámparkban szerte a világon, kihasználhatja a „baby switch” előnyeit – ha gyermeke túl kicsi ahhoz, hogy élvezze a látványosságokat, a sorban álló szülők vigyáznak rájuk, amíg Ön játszik. .

A három éven aluli gyermekek belépése ingyenes. Ha autóval utazik, a fizetős parkolóban hagyhatja. Az egész napos díj 12,5 euró. A parkban található még:

 • A négycsillagos Efteling Hotel,
 • Bosrijk szállásfalu – kiadó nyaralók és apartmanok,
 • Loonsche Land üdülőfalu – további kiadó nyaralók és apartmanok, köztük egy faház,
 • egy golfpálya,
 • számos étterem és kávézó.

Ne várjon rá, hogy gyermekkori álmai maguktól valóra váljanak. Az Eftelingnél Ön az, aki ezeket valóra válthatja! Az egyetlen feltétel az, hogy mielőtt belép a parkba, felejtse el, hány éves, majd játsszon, mintha visszarepült volna az időben.

Repüljön velünk az Efteling Parkba!

FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?