A repülőtéren átmegy a kapun. Gondolatban azonban már átéli az összes gólt, amelyet az Euro 2024-en látni fog. A kapitány, akár a pilótafülkében, akár a pályán, a cél felé vezeti csapatát. Induljon el erre az utazásra kedvenc csapatával, és tervezzen egy városlátogatást!

2024 júniusában az európai futballrajongók szeme Németországra szegeződik. Itt rendezik az Európa-bajnokságot, amelyen a világ ezen részének legjobb csapatai jönnek össze. Bár a harc a jegyekért a stadionokba, ahol a játékosok versenyeznek, biztosan nem lesz könnyű vagy olcsó, a futball izgalma megéri az áldozatot. Főleg, ha egy kellemes városlátogatással kombinálhatja. Hogyan készüljünk az Euro 2024-re, és mely rendező városokat érdemes meglátogatni?

Válasszon Repülő+Hotel csomagot futballhangulatban

Euro 2024 – mit kell tudnia?

Az Európa-bajnokság 2024. június 14-én kezdődik a müncheni Allianz Arénában. A Skócia elleni hazai meccset nyitóünnepség előzi meg. Egész hónapban csoportmérkőzésekre és egyenes kieséses rendszerű meccsekre kerül sor. A döntőt a berlini Olympiastadionban játsszák 2024. július 14-én.

A tornát 10 német város 10 stadionjában rendezik: Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Gelsenkirchenben, Stuttgartban, Hamburgban, Düsseldorfban, Kölnben, Lipcsében és Frankfurt am Mainban.

Nézze meg, mely városokba repülhet a legolcsóbban

Euro 2024 jegyek – mennyibe kerülnek és hol lehet megvásárolni?

Novemberben indult a jegyek árusítása azon országok rajongói számára, amelyek részvétele már biztos a tornán. Márciusban a 2024-es Európa-bajnokságra a rájátszáson keresztül kijutott csapatok szurkolói versenyezhetnek a belépőkért. Januárban azokat sorsolják ki, akik októberben próbáltak jegyet venni, de nem jártak sikerrel.

A jegyek ára a mérkőzés fontosságától és a torna szakaszától függ. A legolcsóbb jegyek 30 euróba kerülnek. A nyitómeccsre egy jegy 50 euróba kerül. A döntő kerül a legtöbbe a rajongóknak, a jegyek 95 eurónál kezdődnek. Drágább opciók is rendelkezésre állnak, beleértve a prémium csomagokat.

Euro 2024 arénák. Mely városokat érdemes meglátogatni?

Ha Németországba érkezik, ne korlátozza magát a stadionokra és a helyi pubokra. Azért is érdemes oda menni, hogy megtapasztalja a sportág izgalmát. A nyaralós hangulat és a nyári időjárás is tökéletes alkalom egy városnézésre. Az Európa-bajnokságnak otthont adó városok ideális célpontok egy városlátogatáshoz.

Stuttgart Stadion © shutterstock
Stuttgart Stadion © shutterstock

Városlátogatás bajor stílusban: München

A 2024-es Európa-bajnokság szíve a Bayern München otthona, az Allianz Arena lesz. A müncheni túrát a történelmi óvárosból kezdheti. A Marienplatz fesztiválok, bulik, sőt futballünnepségek színtere. Feltétlenül nézze meg a lovagok és táncoló figurák műsorát a városháza óráján. Ha ételről van szó, nem tévedhet egy hagyományos bajor lakomával. A pubok helyi ételeket, például borjúsültet, kolbászt és burgonyás palacsintát szolgálnak fel. Ne felejtse el megkóstolni a híres müncheni sört a számos sörfőzde egyikében (az Oktoberfesten kívül is ugyanolyan jó!).

München óvárosa © shutterstock
München óvárosa © shutterstock

A városlátogatás különböző korszakokon és művészeti stílusokon keresztül vezet. A régi és az új Pinacotecákban hatalmas gyűjtemény található, főleg európai festményekkel. Az építészetet kedvelők számára a rokokó pompa szinonimája a Nymphenburg-palota. Egy városnézéssel töltött nap után pihenjen az English Gardenben, amely a világ egyik legnagyobb városi parkja. Tökéletes hely a kikapcsolódásra vagy piknikre.

Rend és motorizálás, avagy városnézés Stuttgartban

Az első dolog, amit észrevesz, amikor elhagyja a repteret, az a rend. A rend és a tisztaság ebben a városban alap. Kezdheti városnéző túráját közvetlenül a központban, ahol a gyakran a francia Versailles-hoz hasonlított Új Palota várja Önt. A környező kertek tökéletesek a kikapcsolódásra. A németek nyári napokon szeretnek itt takarókat kiteríteni és piknikezni.

Mivel van egy új palota a városban, lennie kell egy réginek is. Ez az egykori Ágoston-rendi kolostor, amelyet egykor II. Lajos lakott. Belül láthatja a szobákat, ahogy a király hagyta őket. Ráadásul Stuttgart területének több mint 20%-a zöldterület. A fent említett palotakertek, rekreációs területek és parkok. Az egyik legérdekesebb a Rosenstein Park. Ha Ön autórajongó, mindenképpen látogasson el a Mercedes-Benz Múzeumba és a Porsche Múzeumba, ahol többet megtudhat a német autóipari gondolkodás fejlődéséről.

Németország kulturális és művészeti szíve, azaz Berlin

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokot a német fővárosban, az Olimpiai Stadionban avatják. A város a történelem és a politikai változások néma tanúja. Az ezer múzeum városaként is ismert. Szüksége van további okokra, hogy jövő nyáron városlátogatásra menjen Berlinbe?

A berlini East Side Gallery részlete © Agnieszka Hanusiewicz
A berlini East Side Gallery részlete © Agnieszka Hanusiewicz

Az East Side Gallery, a berlini fal színes graffitikkel borított része, a modern művészet példája és a német újraegyesítés történelmi emlékműve. A német főváros számtalan művészeti galériának, múzeumnak és tucatnyi művészeti negyednek is otthont ad (mint például a Hackesche Höfe – a Hackescher Markt negyed művészeti udvarainak labirintusa). Kulturális eldorádónak számítanak az olyan helyek, mint a Múzeum-sziget, ahol megcsodálhatja és megismerheti a különféle gyűjteményeket.

A berlini dóm lenyűgöző kupolájáról és gazdag belső teréről híres. Az egyedülálló Holokauszt Emlékmű a holokauszt áldozatainak állít emléket; ez a szimbolikus helyszín különböző magasságú betonmezőkből és tömbökből áll. Látogassa meg a Potsdamer Platzot is, a város modern részét, ahol felhőkarcolók, mozik, éttermek és egy bevásárlóközpont található.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?