Tudta, hogy Görögországban több mint 3000 sziget van? Sok közülük igazi nyaralóparadicsom. A lélegzetelállító kilátásra, a világ legfinomabb konyhájának ízeire és a semmittevés békés légkörére szomjazó turisták itt teljesítik álmaikat. Nézze meg, mely görög szigeteket tartják a legszebbnek.

A szigetek, különösen a meleg tengerekben találhatók, az egyik kedvencek a nyaralóhelyek között. Nem csoda, a víz és a szárazföld közötti tiszta határvonal a teljes terület felfedezésének lehetőségével csábít egy rövid nyaralás alatt is. Az ilyen típusú helyeknek mindig megvan a sajátos mikroklímájuk, saját szokásaik, építészetük és konyhájuk. Görögország esetében a jól fejlett infrastruktúra is biztató a turisták számára. Nézze meg, hogy a görög szigetek közül melyiket tartják a legszebbnek.

Wiatraki na Mykonos ©iStock
© iStock

A naplementék szigete – Szantorini

Sokak szerint a Kikládok szigetvilágában található Szantorini nemcsak Görögország, hanem egész Európa legszebb szigete. Szantorini, ahogy lakói mondják, egy olyan hely, ahol mindent megtalál, amire szüksége van a nyaralásához. Időjárás? Szinte mindig napos. Konyha? Hagyományos, tenger gyümölcsei és friss zöldségek alapján. Építészet? Vulkanikus sziklára emelt jellegzetes fehér házakkal és a görög égbolthoz hasonlóan kék kupolákkal tetőzött templomokkal. Emberek? Boldogok és barátságosak a turistákkal. Strandok? Többnyire fekete vulkáni homokkal. Mit kívánhatna még? Az égei-tengeri Szantorini szigetének mely részeit kell minden utazónak látnia?

Czerwona Plaża na Santorini ©iStock
© iStock

Szantorini, korábbi nevén Kalliszte, vagyis a legszebb, híres kalderájáról. Ez a vulkáni mélyedés, amely ma tengervízzel van megtöltve, egy félholdalakú öböl, a sziget jellegzetessége. Túlzás nélkül állítható, hogy a sziget lakói egy kialudt vulkánon élnek! Ha meglátogatja Görögországnak ezt a szegletét, feltétlenül menjen el naplementekor Oia falujába, amelyet minden promóciós anyag megörökít.

Sałatka i smażone kalmary w Mykonos ©iStock
© iStock

Ne felejtse el fényképezőgépét vagy telefonját, de ne feledje, hogy a sziklaparti házak között sokan összezsúfolódhatnak… Ha az intimebb helyeket kedveli, várja meg, amíg lemegy a nap, például Firában (a sziget fővárosában) vagy az Akrotirin strandon, amely vörös és nem fekete homokos.

A zöld sziget – Korfu

Korfu az egyik leghíresebb és legcsodálatosabb görög sziget. Nem csoda, hiszen Korfu (Kerkyra vagy más néven Kerkira) nem csak csodálatos tájakban bővelkedik. A Jón-tengerben, Albánia partjainál található, és a görög szigetek legbujabb növényzetével is büszkélkedhet. Köszönhetően többek között az olajbogyó-, citrom-, és gabonafélék és narancstermesztésnek kedvezõ enyhe klímának, ezt a földet néha zöld szigetnek is nevezik.

Tökéletes hely a kikapcsolódásra az elviselhetetlen hőség nélkül, de a tengeri szellő lágy fuvallatával! A látszattal ellentétben Korfu nem csak azok számára ideális hely, akik értékelik a magas színvonalú turisztikai infrastruktúrát. Jó úti cél azok számára is, akik békét keresnek a zsúfolt üdülőhelyektől távol. Mit érdemes itt megnézni?

Corfu
© iStock

Sidari falu szomszédságában található a sziget legjellegzetesebb sziklaképződménye, a Love Channel. A kanyon fehér homokkősziklái ragyogóan csillognak a napon, és kontrasztot alkotnak a tengervíz türkiz árnyalatával. A helyi legenda szerint a csatornán való átkelés garantálja a boldogságot a szerelemben!

Menjen el a Drasztisz-fokra is. Korfu sziklás partjainak lélegzetelállító panorámájából nyílik. Nem csoda, hogy ezt a helyet a sziget kirakatának tartják! Naplementére Peroladesz sziklái vagy Logasz strandja lesz a legjobb választás. A műemlékek szerelmesei beleszeretnek Korfu szigetének fővárosának óvárosába. Építészete a bérházak velencei stílusával lep meg.

Az aranystrandok szigete – Zákinthosz

Nagyszerű strandokat keres vakáció közben? Válassz Zákinthoszt, a Jón-tenger egyik szigetét, más néven Zantét. Nem ok nélkül nevezik az aranypartok szigetének is. Itt sétahajózhat a Navagio Beachre, hogy megcsodálja a rajta található hajóroncsot. Porto Vromiból naponta indulnak tengerjáró hajók ebbe az irányba.

Ha inkább a homokon szeretne pihenni, akkor a strandokat ajánljuk: Ájosz Nikólaosz fehér templommal egy dombon, Banana Beach, a legnagyobb a szigeten, vagy a Zorro Beach, amely tökéletes hátteret biztosít esküvőkhöz. Szeretné egyesíteni az üzletet a szórakozzásal? A Xigia Beachen a tengervíz keveredik kénnel dúsított édesvízzel, ami jót tesz a bőrnek. Bár a szaga kissé hervasztó, a sziklákról nyíló kilátás hívogató.

zakynthos navagio beach wrak.jpg
© iStock

Tudta, hogy Zákinthoszon megnézheti a tojásból kikelő Caretta Caretta teknősöket? Júniusban vagy júliusban menjen el Gerakasz és Laganasz öbleinek strandjaira. Ne felejtse el megérinteni a teknősbébiket! A sziget híres látnivalói közé tartozik a Blue Grottoes is. A csak a tenger felől megközelíthető barlangok sora igazán lenyűgöző! A sziklás „mennyezeten” napsütéses napokon a türkiz és kristálytiszta vízben tükröződő napsugarak show-ját nézheti meg.

Szeret fényképezni? Menjen a Bohali-hegy kilátójához, ahol a legjobb kilátás nyílik Zákinthosz városára és a vár romjaira. Nem fogja megbánni a Keri-félszigetre tett kirándulást, különösen a világítótorony környékén. A kilátás a szikláról a Megali és Mikri Myzithre szikláira csodálatos! Különösen a béke szerelmeseinek érdekes élmény lehet egy séta Keri falu utcáin – hagyományos, békés és pihenésre hívó.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?