A Kanári-szigetek nagyszerű téli úti cél, ha hiányzik a nap, a meleg, a csodálatos kilátás és a kikapcsolódás. Ezen az Atlanti-óceánban található spanyol szigetcsoporton, amelyet Szerencsés-szigetekként vagy az „örök tavasz” országaként emlegetnek, egy időre elszakadhat a téli tájtól. A nyár csak néhány óra repülőútra van Öntől. Nézze meg, mi vár Önre, és induljon el egy kirándulásra!

Kanári-szigetek – melyik szigetet válasszam?

Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote vagy a kevésbé ismert La Gomera vagy El Hierro? A vulkáni eredetű szigetek mindegyike különböző tájakkal és egyedi látnivalókkal büszkélkedhet. A Kanári-szigeteken mind az aktív pihenés szerelmesei, mind az all-inclusive körülmények között a boldog kikapcsolódást kedvelők találnak maguknak valamit. Tudja meg, melyik felel meg leginkább az Ön preferenciáinak.

Camino viejo al Pico del Inglés in Anaga park, Tenerife © iStock
Camino viejo al Pico del Inglés, Tenerife © iStock

Tenerife – kontrasztokkal teli sziget

Tenerifét két részre osztja a rajta végighúzódó hegység: az északi (zöldebb, trópusi) és a déli (arany strandokkal és nagyobb városokkal) részre. A Tenerifén való utazás során egyből észreveszi sokszínűségét és folyamatosan változó tájait – a sziklás parttal és az attól teljesen különböző homokos strandokkal, hegyekkel és völgyekkel, vadon élő állatokkal és üdülővárosokkal. Látogassa meg a hatalmas Siam víziparkot, tekintse meg Los Gigantes hatalmas szikláit, Santa Cruz nyüzsgő fővárosát vagy Taganana meghittebb és történelmi városát. A túrázás szerelmesei különböző nehézségű és hosszúságú útvonalakat találhatnak a csodálatos Anaga-hegységben. Megmászhatja a Teide vulkánt is – Spanyolország legmagasabb csúcsát, amely Tenerife szívében található.

Pescante De Hermigua, La Gomera © Magda Uherek @uherek
Pescante De Hermigua, La Gomera © Magda Uherek @uherek

La Gomera – ízelítő a szigeti életből egy zöld paradicsomban

La Gomera egy kicsi, zöld sziget, amely komppal érhető el Teneriféről. Itt nem nagyvárosokat és diszkókat talál, hanem készüljön fel az idillre, a csendre, az érintetlen természetre és a csodálatos kilátásra. Ha autentikusabb kanári-szigeteki élményt keres, akkor La Gomera Önnek való. Sok utazót vonzanak ide a különleges, ezeréves babérerdővel rendelkező Garajonay Nemzeti Park rendkívüli természeti adottságai. A többi látnivaló közül kiemelkedik Los Órganos (hatalmas orgonasíp alakú sziklák), a buja zöld Nagy Király-völgy fekete strandokkal és a Los Roques kilátó. La Gomera kihagyhatatlan helye Hermigua városa is, melynek tengerpartján lenyűgöző betonpillérek emelkednek ki a vízből. Távolabb található a különböző színekben pompázó Agulo, ahol megtapasztalhatja a szigeti élet lassú tempóját.

Maspalomas dunes na Gran Canarii © iStock
Maspalomas, Gran Canaria © iStock

Gran Canaria – szórakozás és aktív szabadidő keveréke

Gran Canaria nem csak az óceánról, a tengerparton heverészésről és az üdülővárosokban nyüzsgő éjszakai életről szól. Itt számos lehetőséget talál az aktív pihenésre, a városnézéstől és a vízi sportoktól a festői kilátásban gazdag hegyi ösvényekig. A Maspalomas rezervátumban hatalmas dűnéket fog látni, ahol úgy érzi, mintha egy nagy sivatagban lenne. Pico de las Nievesbe is érdemes kirándulni. A sziget e legmagasabb csúcsáról Gran Canaria egyik legismertebb tájeleme, a Roque Nublo, egy 80 méter magas vulkanikus kőzet látható. Sok turistát vonz a Guayadeque-szoros és a természetes barlangokba épített házak is. Az építészet szerelmeseit Las Palmas legrégebbi kerülete, a Vegueta fogja elkápráztatni.

Charco Azul cave na El Hierro island © iStock
Charco Azul © iStock

El Hierro – pihenjen a természettel körülvéve

A természettel való érintkezést és a békét kedvelők figyelmébe ajánljuk El Hierro lávával borított szigetét, amely még mindig vad és a tömegturizmus által felfedezetlen. Teneriféről, Gran Canariáról vagy La Gomeráról komppal vagy repülővel lehet ide eljutni. Az egyik olyan tevékenység, amelyet nem szabad kihagynia El Hierró-i tartózkodása során, a túrázás az El Pinar fenyőerdő ösvényein. A természetes medencék, mint például a Charco Azul, amely egy láva által elárasztott barlangban alakult ki, szintén népszerűek az utazók körében. A fürdőzés szerelmesei még sok ilyen víztározót találnak a szigeten. Utána elmehetnek Tamadustéba vagy La Caletába, ahol a nagyközönség számára nyitva álló régészeti lelőhelyek találhatók. El Hierro lehetőséget ad a víz alatti állat- és növényvilág megfigyelésére is – La Restinga halászfalu a búvárok körében a leglátogatottabb.

La Pared beach, Fuerteventura © iStock
Fuerteventura © iStock

Fuerteventura – a Kanári-szigetek szeles tengerpartja

Paradicsomi strandok, sziklás partok, hegyek és érintetlen tájak, valamint ideális feltételek a vízi sportokhoz – ez Fuerteventura dióhéjban. A sziget tájának jellegzetességei közé tartoznak a hegyek vörös lejtőin legelésző kecskék, a vulkánok és az enyhén holdbéli táj. A kaktuszokon és pálmafákon kívül nem sok zöld található itt, de vannak kialudt vulkánok, vadon és számos strand. A Barca strand a Sotavento lagúnával, Morro Jable és Costa Calma olyan helyek, amelyeket minden szörf- és napozásrajongónak meg kell látogatnia. La Pared strandja kiváló feltételeket kínál a szörfösök számára, érdemes itt napnyugtáig tartózkodni. A sziget északi részén, közvetlenül a corralejói Alzada strand mellett széles homokdűnék találhatók, míg Ajuy falu fekete vulkanikus strandjával, szikláival és nyilvános barlangjaival félelemmel töltheti el Önt.

Village El Golfo, Lanzarote © iStock
El Golfo, Lanzarote © iStock

Lanzarote – vulkánok és egy híres művész munkája

Lanzarotére néhány európai városból közvetlen járattal vagy Fuerteventurából komppal juthat el. Sokan szeretnek itt egy könnyed kétórás túrát tenni a Caldera Blanca vulkánhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Timanfaya Nemzeti Parkra. A vulkáni kilátás mellett Lanzarote az építészetéről is híres. A sziget ezt César Manrique festőnek és építésznek köszönheti, aki gondoskodott arról, hogy a hagyományos, alacsony, fehérre festett házak megmaradjanak a szigeten. A művész a vulkánkitörés után keletkezett barlangokba és természetes alagutakba épített házat, amelynek meglátogatása minden bizonnyal érdekes élmény lesz. Lanzarote sok más látnivalót is köszönhet neki, mint például a Kaktuszkert, a Jameos del Agua vulkáni alagút és a Mirador del Rio kilátó. A vízisportok szerelmesei is találnak maguknak valamit – a szörfösöknek érdemes a Famara strandra menniük, a búvárkodás rajongói pedig ellátogathatnak a víz alatti Museo Atlánticóba.


FAQ

Instagram

Egy konkrét helyet keres?